Следвайте Гласове в ТелеграмСанкциите се прилагат непоследователно и заради това ефикасността

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСанкциите се прилагат непоследователно и заради това ефикасността
Коментари Харесай

ЕС предвижда до 5 години затвор за нарушаване на санкциите срещу Русия

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Санкциите се ползват непоследователно и поради това ефикасността им е намаляла, обосновават се евродепутатите.
Подкопаването на глобите против Русия да се криминализира и да се санкционира с до 5 години затвор във всички страни-членки на Европейски Съюз – това се съдържа в инструкция, гласувана от Европейския парламент, заяви БНР.

Директивата бе призната с 543 гласа " за ", 45 " срещу и 27 " въздържал се ". Всички български евродепутати са подкрепили приемането й, като само социалистката Елена Йончева не е взела участие във вота.

Директивата би трябвало да бъде утвърдена също от Съвета на Европейски Съюз. Тя ще влезе в действие 20 дни след публикуването й в Официалния вестник на Европейски Съюз. Страните-членки ще имат период от една година, с цел да вкарат измененията в националното законодателство.

Европейски Съюз вкара над 40 кръга от наказания против по силата на общата външна политика и политика на сигурност, последно против Русия поради нападението над Украйна, отбелязва Европарламентът, представен от Българска телеграфна агенция. Европейската комисия обаче е открила, че непоследователното използване на глобите е подкопало тяхната резултатност.

Новата инструкция планува нарушаванията на глобите да се третират като закононарушение във всяка от страните в Европейски Съюз. Занапред за нарушавания ще бъдат одобрявани отводът да се замразят средства; неспазването на забрани за пътешестване или оръжейно ембарго; прехвърлянето на средства към лица, подложени на санкции; правене на бизнес с държавни субекти на страни, намиращи се под наказания. Предоставянето на финансови услуги или правни препоръки в нарушаване на глобите също ще бъде наказуемо закононарушение, разяснява Българска телеграфна агенция.

За заобикаляне на глобите ще бъде възприемано укриването или прехвърлянето на средства, подлежащи на запор; укриване на същинската благосъстоятелност на имущество и неотчитане на нужната информация. При нарушавания от страна на сдружения съдиите ще могат да постановат възпиращи санкции, а при несъзнателно неспазване на разпоредбите за търговия с оръжие или произведения с двойна приложимост ще бъдат постановявани санкции за демонстрация на сериозна немарливост.

Инфо: segabg.com

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР